200 g
kinoa
2 purki
kikerherned
80 ml
vesi
2 spl
sidrunimahl
1,5 spl
tahiini
1,5 spl
Dijoni sinepi
1 väike
punane sibul
u 30
viilutatud kirsstomatid
u 25 g
hakitud varsseller
1
avokaado
maitse järgi
sool, pipar
Õue on üllatuslikul kombel saabunud suvi! Võtame sellest siis viimast ja teeme ühe lihtsa vitamiinirikka salati, milles on kreemisust, küllaga värvi ja mõnusat maitset! Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Loputa külma vee all kinoa ja seejärel valmista vastavalt pakendil olevale õpetusele.
- Samal ajal, kui kinoa valmib, pane umbes 55 g (0.25 tassitäit) kikerherneid blenderisse või köögikombaini, lisa vesi, sidrunimahl, sinep, tahiini, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks massiks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid (sobib ka maitsepärm).
- Pane suurde kaussi ülejäänud kikerherned, valminud kinoa, hakitud sibul ja viilutatud kirsstomatid, varsselleri tükikesed ja avokaadokuubikud – sega läbi!
- Pane paras ports taldrikule, nirista peale kastet ja lase hea maitsta.