200 g

kinoa

2 purki

kikerherned

80 ml

vesi

2 spl

sidrunimahl

1,5 spl

tahiini

1,5 spl

Dijoni sinepi

1 väike

punane sibul

u 30

viilutatud kirsstomatid

u 25 g

hakitud varsseller

1

avokaado

maitse järgi

sool, pipar

Õue on üllatuslikul kombel saabunud suvi! Võtame sellest siis viimast ja teeme ühe lihtsa vitamiinirikka salati, milles on kreemisust, küllaga värvi ja mõnusat maitset! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Loputa külma vee all kinoa ja seejärel valmista vastavalt pakendil olevale õpetusele.
  2. Samal ajal, kui kinoa valmib, pane umbes 55 g (0.25 tassitäit) kikerherneid blenderisse või köögikombaini, lisa vesi, sidrunimahl, sinep, tahiini, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks massiks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid (sobib ka maitsepärm).
  3. Pane suurde kaussi ülejäänud kikerherned, valminud kinoa, hakitud sibul ja viilutatud kirsstomatid, varsselleri tükikesed ja avokaadokuubikud – sega läbi!
  4. Pane paras ports taldrikule, nirista peale kastet ja lase hea maitsta.