1/2 tass

keetmata valge riis (sobivad nii pika kui lühikese teraga sordid)

4 tass

vesi

2 cm

juppi ingverit

maitseks

sool

1 sl

sojakaste

1 sl

Bon maitsepärm

1 tilk

röstitud seesamiõli

Graneering:

1 vars

roheline sibul

4 sl

konservmais

tšilliõli

sojakastmes praetud tofu kuubikud

Tegu on uskumatult maitsva toiduga. Täielik umami! 
Congee on populaarne hommikusöök Hiinas ja mujal Aasias.


VALMISTAMINE:

  1. Pese riis potis kuni vesi muutub läbipaistvaks (see võib võtta 4-6 pesemist). 
  2. Lase riisil koos vee ja hakitud ingveriga keema tõusta ning seejärel alanda kuumus ning lase riisil umbes 1 tund kaane all podiseda seda aeg-ajalt segades. 
  3. Sega juurde sojakaste, maitsepärm ja seesamiõli.
  4. Tõsta puder kaussi ning lisa peale meelepärased garneeringud.