1/2 tass
keetmata valge riis (sobivad nii pika kui lühikese teraga sordid)
4 tass
vesi
2 cm
juppi ingverit
maitseks
sool
1 sl
sojakaste
1 sl
Bon maitsepärm
1 tilk
röstitud seesamiõli
Graneering:
1 vars
roheline sibul
4 sl
konservmais
tšilliõli
sojakastmes praetud tofu kuubikud
Tegu on uskumatult maitsva toiduga. Täielik umami!
Congee on populaarne hommikusöök Hiinas ja mujal Aasias.
VALMISTAMINE:
- Pese riis potis kuni vesi muutub läbipaistvaks (see võib võtta 4-6 pesemist).
- Lase riisil koos vee ja hakitud ingveriga keema tõusta ning seejärel alanda kuumus ning lase riisil umbes 1 tund kaane all podiseda seda aeg-ajalt segades.
- Sega juurde sojakaste, maitsepärm ja seesamiõli.
- Tõsta puder kaussi ning lisa peale meelepärased garneeringud.