0.25 tassi

india pähklid

1

keskmine sibul, hakitud

150 g

šampinjonid, viilutatud

1 tass

külmutatud rohelised herned

0.25 tl

must pipar

6 tassi

köögiviljapuljong

1 tass

risoto riis

2

küüslauguküüs

1 tl

kuivatatud tüümian

1 tl

õunaäädikas

1-2 spl

Bon maitsepärm

maitse järgi

sool, pipar, õli

India pähklitest tehtud kreem loob mahedate seente ja pehme riisiga siidise koosluse, mis viib keele alla.

  1. Leota india pähkleid väikses kausis umbes 30 minutit või kui sul selleks aega ei ole, keeda neid 15 minuti jagu.
  2. Samal ajal pane kaanega pannile spl oliiviõli ja hakitud sibul ja lase umbes 5 minutit kõrgel kuumusel praadida. Lisa hakitud seened ning lase keskmisel kuumusel valmida umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed.
  3. Lisa rohelised herned ja kuumuta veel 3 minutit ning vajadusel lisa ka õli või vett (vett 1-2 tl korraga). Tõsta pann tulelt.
  4. Lase paksupõhjaline pott kuumaks, vala sinna puljong ning riis, purustatud küüslauk ja tüümian.
  5. Lase sel keema tõusta, seejärel alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase toidul seda aeg-ajalt segades valmida. Riis on sulle indikaatoriks – see peab olema pehme, kuid siiski veidi hamba all krõmpsuma (umbes 15 minutit).
  6. Samal ajal pane india pähklid koos leotusvedelikuga blenderisse ja blenderda pehmeks.
  7. Kui riis on pehme, lisa samasse potti seente ja sibula segu, india pähkli koor, õunaäädikas, maitsepärm ja sool.
  8. Küpseta kaaneta potis madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni riis on täiesti valmis ja kreemine – umbes 10 minutit. 
  9. Lase toidul kaane all veel 5 minuti jagu seista, maitse ning vajadusel maitsesta veel ja asu nautlema!