300 g

jahu

100 g

fariinsuhkur

1 tl

sooda

1 tl

küpsetuspulber

0,5 tl

sool

1,5-2 tl

piparkoogimaitseaine

400 g

kõrvitsapüree

80 ml

taimne piim

80 ml

õli

50 g

kreeka pähkel

75 g

kuivatatud jõhvikas

1

apelsini koor

Kui keeks on pealt lõhenenud, siis on küpsetatud eriti suure armastusega, et see kõik ei mahtunud keeksi sisse lihtsalt ära. Kõrvits annab keeksile mõnusa magususe ning mahlasuse.

VALMISTAMINE:
1. Lisa kaussi kõik kuivaineid ja sega. Seejärel lisa kuivainetele kõrvitsapüree, õli ja taimne piim.
2. Lisa ka kreeka pähklid, jõhvikad ja apelsini koor.
3. Sega kõik kokku ja kalla eelnevalt rasvainega määritud või küpsetuspaberiga kaetud leiva- või keeksivormi.
4. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit.