300 g
jahu
100 g
fariinsuhkur
1 tl
sooda
1 tl
küpsetuspulber
0,5 tl
sool
1,5-2 tl
piparkoogimaitseaine
400 g
kõrvitsapüree
80 ml
taimne piim
80 ml
õli
50 g
kreeka pähkel
75 g
kuivatatud jõhvikas
1
apelsini koor
Kui keeks on pealt lõhenenud, siis on küpsetatud eriti suure armastusega, et see kõik ei mahtunud keeksi sisse lihtsalt ära. Kõrvits annab keeksile mõnusa magususe ning mahlasuse.
VALMISTAMINE:
1. Lisa kaussi kõik kuivaineid ja sega. Seejärel lisa kuivainetele kõrvitsapüree, õli ja taimne piim.
2. Lisa ka kreeka pähklid, jõhvikad ja apelsini koor.
3. Sega kõik kokku ja kalla eelnevalt rasvainega määritud või küpsetuspaberiga kaetud leiva- või keeksivormi.
4. Küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit.