500g

Šampinjonid

400g

Tofu

2 tk

Küüslauguküüs

2 tl

Sidrunimahl

1 tl

Sool

1 tl

Itaalia ürdisegu

1 tl

Sibulapulber

0.5 tl

Must pipar

40 ml

Balsamico

10 g (paar tk)

Päikesekuivatatud tomatid

70 g

Mustad oliivid

,,Üllata” sellel kargel Halloweeni-hommikul oma lähedasi nende omanäoliste snäkkidega. Lubame, et maitse on tunduvalt parem kui välimus. Retsept pärineb SIIT.

  1. Puhasta terved seened kergelt loputades nind eemalda sisu nii, et seened jäävad seest õõnsad. Aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
  2. Blnderda siidiselt kreemjaks tofu, küüslauk, sidrunimahl, sool, ürdisegu, sibulapulber ja must pipar. Kraabi segu kaunistamiseks mõeldud kotikesse, otsa võid asetada ümmarguse avaga tordipritsi.
  3. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala iga seene põhja paar tilka balsamicot.
  4. Täida seened tofukreemiga, nii et iga seene sisse jääb õrn kreemikumerus.
  5. Lõika pikkadeks ribadeks päiksekuivatatud tomatid ja aseta need seentele: kujuta ette, et moodustad punased veresooned. Aseta keskele üks oliivirõngas, suru õrnalt kreemi sisse.
  6. Küpseta seeni 10-15 minutit kuni seened hakkavad kergelt kortsu tõmbuma.
  7. Serveeri kohe.