400 g
suvikõrvits
1
baklažaan
200 g
sibul
10
küüslauguküüs
1 pott
värske tüümian
1 kimp
värske pune
4
tomat
100 g
purustatud tomat
1
Santa Maria loorberileht
maitse järgi
Santa Maria kivisool
maitse järgi
Santa Maria Tellicherry must pipar
2 spl
äädikas
4 spl
suhkur
100 ml
õli
Selles retseptis on suvikõrvits ja baklažaan marineeritud ürtides, küüslaugus ja purustatud tomatites. Mõnus sügisene hoidis, mida säilitada purkides või miks mitte nautida kohe põhiroa kõrvale.
- Haki suvikõrvits, sibul ja baklažaan kuubikuteks. Viiluta küüslauk ümmargusteks rõngasteks. Haki ürdid.
- Kuumuta pannil õli ja lisa purustatud tomatid ja kuumuta pisut. Lisa hakitud juurviljad ja sega läbi.
- Lisa äädikas, loorber, hakitud tomat, sool, suhkur ja pipar.
- Lase keskmisel kuumusel podiseda senikaua kuniks juurviljad on pehmed. Kui valmis, siis kalla klaaspurkidesse.
- NB! Kui soovid teravamat marinaadi, lisa pannil küpsevatele juurviljadele tšillihelbeid.