400 g

suvikõrvits

1

baklažaan

200 g

sibul

10

küüslauguküüs

1 pott

värske tüümian

1 kimp

värske pune

4

tomat

100 g

purustatud tomat

1

Santa Maria loorberileht

maitse järgi

Santa Maria kivisool

maitse järgi

Santa Maria Tellicherry must pipar

2 spl

äädikas

4 spl

suhkur

100 ml

õli

Selles retseptis on suvikõrvits ja baklažaan marineeritud ürtides, küüslaugus ja purustatud tomatites. Mõnus sügisene hoidis, mida säilitada purkides või miks mitte nautida kohe põhiroa kõrvale.

  1. Haki suvikõrvits, sibul ja baklažaan kuubikuteks. Viiluta küüslauk ümmargusteks rõngasteks. Haki ürdid.
  2. Kuumuta pannil õli ja lisa purustatud tomatid ja kuumuta pisut. Lisa hakitud juurviljad ja sega läbi. 
  3. Lisa äädikas, loorber, hakitud tomat, sool, suhkur ja pipar. 
  4. Lase keskmisel kuumusel podiseda senikaua kuniks juurviljad on pehmed. Kui valmis, siis kalla klaaspurkidesse.
  5. NB! Kui soovid teravamat marinaadi, lisa pannil küpsevatele juurviljadele tšillihelbeid.