6

peenemad porgandid

200-300 g

bataat

peotäis

petersell

umbes 30

India pähkel

0,5 tl

küüslaugusool

150 ml

vesi

1 tl

sidrunimahl

Aiamaal mullast välja punnitavaid porgandeid tasuks jahedal septembrikuul ära tarvitada kosutava püreesupina. Supi saad põnevamaks muuta peotäie peterselli ning kreemjate India pähklitega.

  1. Koori porgandid ja bataat ning lõika tükkideks. Pane potti ja keeda täiesti pehmeks.
  2. Pane India pähklid keevasse vette likku umbes 30 minutiks.
  3. Vala porgandid ja bataat köögikombaini, lisa vett ja püreesta.
  4. Blenderda India pähklid ning vala segu bataadi- ja porgandipüreele.
  5. Püreesta uuesti ning lisa juurde sidrunimahl ja küüslaugusool.
  6. Haki petersell peeneks ja lisa teiste ainete hulka. Püreesta nii kaua kuni kõik ained on hästi segunenud.