1 spl

õli

1

väike sibul (hakitud)

8

šampinjon (viilutatud)

2/3 klaas

Arborio riis

1/2 klaas

kuiv valge vein (valikuline)

1 klaas

köögiviljapuljong

2/3 klaas

herned

maitse järgi

sool/pipar

maitse järgi

sidrunimahl

1 spl

Bon maitsepärm

1 spl

margariin (valikuline)

Mahlakas risoto seente ja hernestega, valmib lihtsalt ja soodsalt!

1. Kuumuta suurel pannil õli, ning lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks.

2. Viska pannile seened, prae 3 minutit. Lisa ka riis ning prae veel minut.

3. Soovi korral kalla pannile 1/2 klaasi kuiva valget veini. Kuumuta kuni alkohol on ära aurustunud.

4. Keera kuumus madalamaks. Kalla peale 1/3 sooja köögiviljapuljongist ja sega läbi. Kuumuta risotot segades 5 minutit, siis lisa 1/3 puljongit, sega ja kuumuta 5 minutit. Korda sama tegevust viimast korda, lisa herned ning lase kaane all haududa 8 minutit.

5. Kui roog hakkab valmis saama, maitsesta. Lisa sool/pipar, sidrunimahl, maitsepärm ja soovi korral margariin. Vajadusel lisa veel vedelikku ning lase sel riisi imbuda.

6. Naudi!