125 g
valge või pruun riis
8-10
poolitatud kirsstomatid
1
keskmine kurk, viilutatud
1 purk
magus mais
garneeriks
koriander, laim
Ubade jaoks:
1 spl
õli
1 purk
punased oad
100 g
Santa Maria mahe taco kaste
1 tl
Santa Maria taco maitseaine
1/2 tl
suitsupaprika pulber
1/2 tl
sibula pulber
maitsestamiseks
sool/pipar
Praetud juurviljade jaoks:
1
punane paprika, viilutatud
1
sibul, poolringideks viilutatud
1/2 tl
Santa Maria taco maitseaine
1/2 tl
küüslaugupulber
maitsestamiseks
sool/pipar
Guacamole jaoks:
2
küps avokaado
1/2 spl
laimimahl
1
küüslauguküüs, hakitud
näpuotsatäis
sool/pipar
Maitsekas ja kerge roog – Alisa Tsitseronova jagab Sinuga oma imelist Mehhiko Buddha kausi retsepti!
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile.
- Samal ajal prae oad koos õli ning maitseainetega 3-5 minutit keskmisel tulel. Sega korralikult, et kõik maitsed seguneksid.
- Prae poolikuid sibularõngaid kuni need on kuldsed, seejärel lisa paprikaribad ning prae 4-5 minutit, kuni need on pehmed. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. Prae veel paar minutit.
- Guacamole jaoks koori avokaadod, eemalda seemned ning purusta need kausis kahvli või pudrunuiaga. Kui soovid eriti kreemist tekstuuri, võid kasutada ka köögikombaini. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult.
- Nüüd on aeg Buddha kauss kokku panna. Pane kaussi riis, oasegu, praetud juurviljad, mais, tomat, kurk ja guacamole. Kaunista koriandriga ning pigista peale laimimahla.
- Võid kausis kasutada kõiki värskeid köögivilju, mis parasjagu kodus on olemas. Roaga sobib väga hästi ka taimne hapukoor, kuna see lisab toidule värskust. Minu lemmik on Oatly kaerakoor.
- Naudi!