4-5
nori lehte
maitse järgi
sojakaste
maitse järgi
seesamiseemned
Riis:
200 g
keetmata riis (suširiis, tavaline või pruun riis, sobib ka kinoa)
50 ml
riisiäädikas (nt Thai Choice)
1 tl
suhkur
1 tl
sool
Täidis:
1
avokaado
1
värske porgand
1
värske kurk
1
paprika
1 pakk
maitsestatud tofu (nt tilliga või tšilliga)
Suviseks ampsuks sobiv suši, mis on ühtlasti tervislik, toitev kui ka silmale ilus vaadata.
Kogus: 10
VALMISTAMINE:
- Keeda riis pehmeks ja jahuta (PS! kui soovid, võid asendada riisi ka kinoaga).
- Sega riisiäädikas, suhkur, sool ühtlaseks.
- Sega omavahel jahtunud riis ja riisiäädikasegu.
- Haki täidise koostisosad peenikesteks ja pikkadeks viiludeks, soovi korral prae tofuribad pannil kergelt õliga kuldpruuniks.
- Aseta norileht küpsetuspaberi või toidukile peale, aseta lehele õhuke kiht riisi (jäta ülalt äärest 1 cm täidise vabaks, et rull nn kokku kleepida), aseta seejärel meelepärased täidise koostisosad ning rulli leht ettevaatlikult kokku. Tee näpud märjaks ja niisuta nori lehe ots, et see kleepuks rulliga kokku.
- Lõika suširullid terava noaga, raputa peale seesamiseemneid.
- Kasta suširull sojakastme sisse ja naudi kodust sušit!