4-5

nori lehte

maitse järgi

sojakaste

maitse järgi

seesamiseemned

Riis:

200 g

keetmata riis (suširiis, tavaline või pruun riis, sobib ka kinoa)

50 ml

riisiäädikas (nt Thai Choice)

1 tl

suhkur

1 tl

sool

Täidis:

1

avokaado

1

värske porgand

1

värske kurk

1

paprika

1 pakk

maitsestatud tofu (nt tilliga või tšilliga)

Suviseks ampsuks sobiv suši, mis on ühtlasti tervislik, toitev kui ka silmale ilus vaadata.

Kogus: 10

VALMISTAMINE:

  1. Keeda riis pehmeks ja jahuta (PS! kui soovid, võid asendada riisi ka kinoaga).
  2. Sega riisiäädikas, suhkur, sool ühtlaseks.
  3. Sega omavahel jahtunud riis ja riisiäädikasegu.
  4. Haki täidise koostisosad peenikesteks ja pikkadeks viiludeks, soovi korral prae tofuribad pannil kergelt õliga kuldpruuniks.
  5. Aseta norileht küpsetuspaberi või toidukile peale, aseta lehele õhuke kiht riisi (jäta ülalt äärest 1 cm täidise vabaks, et rull nn kokku kleepida), aseta seejärel meelepärased täidise koostisosad ning rulli leht ettevaatlikult kokku. Tee näpud märjaks ja niisuta nori lehe ots, et see kleepuks rulliga kokku.
  6. Lõika suširullid terava noaga, raputa peale seesamiseemneid.
  7. Kasta suširull sojakastme sisse ja naudi kodust sušit!