200 g

spagetid

1 punt

lehtkapsas

pool purki

kikerherned

1

sibul (või pool porrut)

1

küüslauguküüs

200 ml

taimne koor (nt Planti kaerakoor)

soovi korral

taimne piim

1 spl

Bon maitsepärm

maitse järgi

sool/küüslaugupipar

praadimiseks

õli

soovi korral

kirsstomatid

See kreemjas pastaroog ei jäta kedagi külmaks ning on toitev ja maitsev. Lehtkapsas, mis on pungil kasulikest mineraalainetest ja vitamiinidest, särab selles toidus eriliselt.

VALMISTAMINE:

  1. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees paki õpetuse kohaselt al dente
  2. Rebi lehtkapsas varre küljest tükkideks ning eemalda puisemad varreosad. Loputa kikerherned vee all enne tarvitamist. Tükelda küüslauk, sibul ja/või porrulauk.
  3. Prae lehtkapsas koos küüslaugu ning sibula ja/või porrulauguga, kuni kapsas on läinud tumedamat värvi ning pehmenenud. Lisa kikerherned, taimne koor, maitsepärm ja sool/pipar. Hauta, et maitsed jõuaksid seguneda ja koor läheks kergelt podisema. Kui kaste on liiga paks, lisa taimset piima, kuni oled saavutanud endale meelepärase konsistentsi.
  4. Aseta spagetid taldrikule, lisa juurde kaste, sega kahvliga kergelt läbi ning kaunista soovi korral kirsstomatitega, peale võid puistada veel maitsepärmi.
  5. Naudi!