Leib:

8 viilu

leib

1-2 spl

kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, tatrajahu ning võib ka ära jätta)

2 spl

sojakaste

2 spl

õli/ kookosrasv

maitseks

sool, pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)

Hummus:

1 purk

kikerherned (200 g)

2 spl

õli

maitseks

sool

Köögiviljad:

1

paprika

1

porgand

1

suurem sibul

1

küüslauguküüs

0,5 karpi

šampinjonid

paar tl

(Oliivi)õli või kookosrasv praadimiseks, grillimiseks ning hummuse sisse

maitse järgi

sool, pipar, ürdisegu, sojakaste

soovi korral

värske salat, rukola, beebispinat

Värviline ja toekas amps, ideaalne, et nädalavahetust alustada.

Kogus: 4 (8 leiba)

VALMISTAMINE:

Leivad: 

  1. Sega sojakaste, õli, purustatud küüslauk, maitseained kausis ja pintselda seguga leivad ühtlaselt.
  2. Aseta jahu taldrikule ja paneeri niisutatud leivad jahus.
  3. Aja pann kuumaks ja prae leivad õlis krõbedaks. 

Hummus:

  1. Loputa ja nõruta purk kikerhenreid, lisa kaussi koos õliga (2-3 spl), blendera ühtlaseks.
  2. Maitsesta enda soovi järgi soola, pipra, sojakastme või ürtidega. 

Grillitud köögiviljad:

  1. Haki kõik köögiviljad steikideks (0,5 – 1 cm läbimõõt) ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile.
  2. Pintselda õliga ja raputa maitseks peale soola, pipart, muid meelepäraseid maitseained.
  3. Grilli ahjus 200 kraadi juures kõige ülemises vahes kuni viljad muutuvad pehmeks ja kuldpruuniks.

Serveerimine:

  1. Aseta krõbedale leivalt 2 spl hummust ning grillitud köögiviljad, soovi korral lisa juurde mõni salatileht, beebispinat või rukola, naudi külmalt või soojalt.