4

keskmine bataat

1 konserv

kikerherned

0,5 spl

oliiviõli

0,5 tl

köömned, koriander, kaneel, paprika

näpuotsatäis

meresool

maitse järgi

küüslaugu-ürdikaste

1/4 tassi

hummus

1/2

sidruni mahl

1 tl

till

3

küüslauguküüs

vesi

Kate:

1/4 tassi

kirsstomatid

1/4 tassi

petersell

2 spl

sidrunimahl

Lihtne ja kiirelt valmiv täidetud bataat on perfektne õhtusöögi valik – imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4
VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane foolium suurele küpsetusplaadile. 
  2. Pese bataadid korralikult ja lõika poolikuks. 
  3. Kui kikerherned on veega üle loputatud ja natuke kuivanud, siis sega need oliiviõli ja maitseainetega. Pane kikerherned fooliumiga kaetud küpsetusplaadile. 
  4. Hõõru bataadid natukese oliiviõliga ja pane need lõikekoht allpool küpsetusplaadile. Pane kikerherned ja bataadid koos ahju 25 minutiks küpsema.
  5. Samal ajal kui bataadid ja kikerherned küpsevad ahjus, tee kaste. Selleks lisa kõik kastme komponendid kaussi ja sega kuni kaste on ühtlane.
  6. Valmista ka kate. Selleks lisa tomatitele sidrunimahl ja petersell ja jäta marineerima.
  7. Kui bataadid on küpsed ja kikerherned kuldpruunid, siis võta nad ahjust välja
  8. Serveerimiseks pööra bataadid ümber ja purusta natuke seestpoolt. Pärast seda pane peale kikerherned, kaste ja peterselli-tomatikate. Serveeri koheselt!