Pannkoogid
2 tk
banaan
200-300 ml
vesi või taimne piim
200 g
rukkijahu
1 tl
küpsetuspulber
0,5 tl
sool
1 spl
magusaine (suhkur/siirup)
praadimiseks
õli
Jäätis
4
külmutatud banaan
2 spl
maapähklivõi
Kaunistuseks
peotäis
soolapähklid
meelepärased marjad (nt mustikas, vaarikas)
Ideaalne magustoit või hommikusöök, mis sisaldab rohkelt kiudaineid, vitamiine ning valku.
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
Taigen:
- Blenderda banaanid (või purusta kahvliga) ühtlaseks massiks. Lisa juurde vesi või taimne piim, sool ja magusaine ning sega läbi.
- Sega rukkijahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
- Küpseta pannkoogid õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit keskmisel temperatuuril kuldpruuniks.
Jäätis:
- Koori 4 banaani ning viiluta (u 1 cm), aseta karpi või säilituskotti ning külmuta vähemalt 2-3 h, kuni banaan on külmunud.
- Blenderda külmutatud banaanid maapähklivõiga ühtlaseks.
- Serveeri banaanijäätis kohe pannkookidega ning kaunista need soolapähklite ja meelepäraste marjade või moosiga.