Pannkoogid

2 tk

banaan

200-300 ml

vesi või taimne piim

200 g

rukkijahu

1 tl

küpsetuspulber

0,5 tl

sool

1 spl

magusaine (suhkur/siirup)

praadimiseks

õli

Jäätis

4

külmutatud banaan

2 spl

maapähklivõi

Kaunistuseks

peotäis

soolapähklid

meelepärased marjad (nt mustikas, vaarikas)

Ideaalne magustoit või hommikusöök, mis sisaldab rohkelt kiudaineid, vitamiine ning valku.

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

Taigen:

  1. Blenderda banaanid (või purusta kahvliga) ühtlaseks massiks. Lisa juurde vesi või taimne piim, sool ja magusaine ning sega läbi.
  2. Sega rukkijahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks.
  3. Küpseta pannkoogid õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit keskmisel temperatuuril kuldpruuniks.

Jäätis:

  1. Koori 4 banaani ning viiluta (u 1 cm), aseta karpi või säilituskotti ning külmuta vähemalt 2-3 h, kuni banaan on külmunud.
  2. Blenderda külmutatud banaanid maapähklivõiga ühtlaseks.
  3. Serveeri banaanijäätis kohe pannkookidega ning kaunista need soolapähklite ja meelepäraste marjade või moosiga.