1 tass
loputatud ja kurnatud kinoa
1 purk
kookospiim
1 purk
purustatud tomatid
3 spl
karri
2 spl
ketšup või tomatipasta
2 spl
õli
1 suur
sibul, hakitud
1
küüslauguküüs
1 purk
kikerherned
1
porgand, hakitud
2 peotäit
hakitud lehtkapsas (kale) või spinat
0.5 tl
tšilli
maitse järgi
sool, pipar
Bon maitsepärm
Indiapärane kinoa karri on kiire ja lihtne. Tegemist on mõnusalt maitserikka roaga, mis tõepoolest kiiresti valmib. Alltoodud kogustest jagub neljale sööjale. Vaata retsepti SIIT.
VALMISTAMINE:
- Lisa pannile kinoa, kookospiim, tükeldatud tomatid, karri ja ketšup/tomatipasta ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja lase toidul potis kaane all tasasel tulel podiseda, kuni kinoa on valmis (umbes 15 minutit).
- Samal ajal kuumuta teisel pannil õli, lisa küüslauk ja sibul ning lase neil klaasjaks muutuda. Siis lisa porgand ja kuumuta mõni minut. Seejärel lisa kikerherned ja kuumuta veel paar minutit. Viimasena lisa spinat või lehtkapsas ja kuumuta minuti jagu.
- Sega pannil olev segu valminud kinoa hulka ning maitsesta soola, pipra, tšilli ja soovi korral maitsepärmiga.