255 g

tofu, lõigatud kuubikuteks

2 spl

tamari

1/2 tl

pipar

3 spl

maisitärklis (või nooljuure pulber, gluteenivaba)

1/2

suur punane sibul, hakitud

1/2

keskmine oranž paprika, viilutatud

1/2

keskmine punane paprika, viilutatud

serveerimiseks

riis

serveerimiseks

roheline sibul

Kaste:

1 tass

apelsinimahl

2 spl

vahtrasiirup

2 spl

tomatipasta

2 spl

riisiäädikas

2 tl

maisitärklis

Krõbe tofu imelise magushapu apelsini kastmega – lihtne ja imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Sega kausis kokku tofu kuubikud, tamari, pipar. Aseta kõrvale 15-20 minutiks. Samal ajal valmista ette kaste – sega kokku apelsinmahl, vahtasiirup, tomatipasta, riisiäädikas ja maisitärklis.
  2. Pane 3 spl maisitärklist või nooljuure pulbrit zip-lukuga kotti, lisa ka tofu. Raputa kotti, et tofu oleks kaetud.
  3. Prae tofut 1-2 minutit igalt küljelt. Vajadusel lisa veidi õli (kui on hea mittenakkuv pann, siis ei ole vaja). Kui on praetud, aseta tofu kõrvale.
  4. Kuumuta pannil õli, ning lisa sibul. Prae 1-2 minutit. Lisa paprika ja prae veel 4-5 minutit.
  5. Lisa pannile kaste ning kuumuta veel 3-4 minutit, et kaste pakseneks. Viimasel minutil sega hulka ka tofu.
  6. Serveeri riisi ja rohelise sibulaga.