Tofukreemiks:

300g

Bon Soya naturaalne pehme tofu

3-4 spl

sidrunimahl

3-4 spl

suhkur

1 tl

vanillisuhkur

0.5 tl

sool

Pashakreemiks:

2 dl

taimne vahukoor (nt Planti kaerakoor, sobib ka ühe purgi kookoskreemi tahke osa)

3 spl

margariin/või

3 spl

suhkur

1

apelsini koor, riivitud

2 spl

sidrunimahl

Kaunistuseks

rosinad, kuivatatud ploomid või aprikoosid, marmelaad, pähklid vms

Klassikaline kevadpühade maius taimses kuues. Imeilusaid pühi!

VALMISTAMINE

  1. Kõigepealt valmista tofukreem: blenderda kõik koostisosad ühtlaseks sametiseks kreemiks. Lase kreemil tunnike-kaks külmikus maitseid endasse imeda.
  2. Mikserda kokku kõik pashakreemi koostisosad, seejärel sega-mikserda juurde ka tofukreem. Maitse ja lisa suhkrut, kui soovid magusamat pashat või sidrunimahla, kui eelistad hapukamat. Pea meeles, et kreem tõmbab maitseid korralikult sisse alles mitu tundi hiljem kapis nõrgudes, seega maitsesta julgelt.
  3. Vooderda sõela sisemine osa marliga. Tõsta kreem marlisse ja silu ühtlaseks.
  4. Asteta sõel suurema kausi kohale, vooderda sõelapealne osa marliga nii, et saad sellele asetada midagi rasket, nt purk või pott, et kogu vedelik saaks välja niriseda.
  5. Aseta kauss ööseks külma.
  6. Järgmisel päeval tõsta kauss külmast ja haruta marli sõela pealt lahti. Jälgi, et kogu sõelapealne oleks marlist vaba.
  7. Kata sõel taldrikuga ja keera taldrik kiire liigutusega ümber, kummutades sõelasisu taldrikule.
  8. Eemalda sõel ja haruta marli ettevaatlikult pasha pealt ära.
  9. Lisa kaunistuseks marju, marmelaadi, kuivatatud puuvilju, kompotti vms.