2 spl

õli

1

sibul

1

küüslauguküüs

1 tass

risotoriis

500 ml

purustatud tomatid või pastakaste

2 tassi

köögiviljapuljong

150 g

beebispinat

1 tl

enda valikul ürdid

1 tl

suhkur

maitse järgi

sool

Soovi korral:

2 spl

Bon maitsepärm

sedermänniseemned

šampinjonid

Risoto on üks tänuväärt roog. Seda saab kerge vaevaga timmida just endale sobivaks – olgu see siis tomatises või valges kastmes ning olgu lisandiks palju erinevaid köögi- ja kaunvilju või vastupidi, vaid paar üksikut. Ikka maitseb hea! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Haki sibul ja prae neid kuumal pannil õlis pidevalt segades umbes 5 minutit, viimasel minutil lisa ka hakitud küüslauk.
  3. Seejärel lisa pannile riis ja pastakaste või purustatud tomatid, sega ja kuumuta segu veel 5 minutit.
  4. Lisa pannile ka puljong ja maitseained, sega pidevalt kuni risoto hakkab keema. Kalla segu pannilt ahjupotti ja kata kaanega (sobib ka foolium).
  5. Aseta pott 30 minutiks ahju.
  6. Võta ahjupott välja, sega sisse spinat ja soovi korral raputa toidule maitsepärmi ning seedermänniseemneid.