1 tass
kuivatatud punased läätsed
1 purk
kurnatud ja loputatud kidney oad
1
sibul, hakitud
2
küüslauguküüs, hakitud
1 purk
tomatid, purustatud
1 spl
jahvatatud vürtsköömned
2 spl
paprikapulber
400-500 g
šampinjonid
maitse järgi
suhkur, sool, pipar, maitsepärm
1 tl
tšillihelbed
See retsept on valgust pungil, sest sisaldab nii ube kui ka läätsi. Lisaks on toit ka gluteenivaba ja valmib lihtsalt vaid ühes potis. Vaata retsepti SIIT.
5-6 portsjonit
VALMISTAMINE:
- Valmista läätsed pakendil oleva õpetuse kohaselt suures potis (umbes 10 minutit).
- Kui läätsed on pehmed, lisa tassitäis vett, hakitud sibul, tomatikonserv, küüslauk ja oad.
- Lisa ka kõik maitseained ning lase toidul keema tõusta. Lisa seened (soovi korral võid seeni ka enne patta lisamist praadida) ja lase toidul madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda.
- Serveeri maitserohelisega, kõrvale paku näiteks aurutatud riisi või hapusaia.