Kreemine hernesupp

1

sibul

3

küüslauguküüs

1

suur kartul (või 2 väiksemat)

300 g

herned, värsked või külmutatud

700 ml

köögiviljapuljong/vesi

1 spl

õli

maitse järgi

sool, pipar

maitse järgi

ürte, nt petersell

1 spl

sidrunimahl

Serveerimiseks(valikuline):

oliiviõli

taimne jogurt/koor

herned

tüümian

purustatud maapähklid

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Koori sibul ja küüslauk, ning haki peeneks. Koori ja tükelda kartul.
  2.  Kuumuta potis spl õli ning lisa sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud kartul ja herned, kalla peale köögiviljapuljong või vesi.
  3. Lase vaikselt haududa umbes 15 minutit, kuni kartul ja herned on pehmed. Võta tulelt, lisa spl sidrunimahla ning püreesta saumiksriga kuni supp on kreemjas ja ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga, ning soovi korral ka ürtidega.
  4. Kalla kaussi ja serveeri!
  5. Soovi korral või kaunistada veel taimse koore või jogurtiga, oliiviõli, tüümiani, herneste ning purustatud maapähklitega.