1 kg
bataat
100 g
odrakruup
50 g
taimne margariin/koor
2
sibul
4
küüslauguküüs
praadimiseks
õli/kookosrasva
maitse järgi
sool, pipar
Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ja tummist bataadi-kruubiputru. Suussulav kreemine bataat koos krõbedate odrakruupidega viib keele alla!
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
Eelnevalt: Pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 sl soola. Selliselt kruupe keetes jäävad need sõmerad. Kruubid keevad 60-80 minutit. Hea nipp: keeda kruubid aegsasti valmis!
- Keeda kruubid soolaga pehmeks.
- Koori ja tükelda bataat kuubikuteks ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 15 minutit, kuni on pehme. Tõsta kõrvale, lisa margariin/koor ning maitseks sool ja pipar. Tambi ühtlaseks, on hea kui jäävad ka mõned suuremad tükid.
- Haki sibul ja küüslauk, pruunista pannil kuldeks. Lisa pannile juurde keedetud kruubid ja rösti krõbedaks.
- Sega enamus sibula, küüslaugu, kruubi segu pudru sisse (jäta kaunistuseks alles 1-2 spl).
- Serveeri kausis kuumalt, puista peale sibula-kruubi segu.