Põhi:

250 ml

jahu

120 ml

mandlijahu (või purustatud päevalilleseemneid)

2 spl

jahvatatud linaseemned (või chia seemneid)

5 spl

vesi

2 spl

kookosõli

1/3 tl

meresool

Täidis:

3

keskmine punane sibul, hakitud

2

keskmine paprika, tükeldatud

2

väike porruvars, peeneks hakitud

3

küüslauguküüs, purustatud

3 spl

kikerhernejahu

1 kuhjaga spl

maisitärklis

80 ml

vesi (või köögiviljapuljong)

1 tl

sibulapulber

3/4 tl

meresool

1/2 tl

paprikapulber

1/2 tl

vürtsköömned

maitse järgi

jahvatatud must pipar

1/2 spl

värske tüümian (või kuivatatud)

1 spl

tamari (või sojakaste)

180 ml

taimne piim

200 g

taimne juust (soovi korral)

kaunistamiseks

sibularõngad (soovi korral)

See imeline sibulapirukas on erinevatest maitsetest tulvil! Krõbe põhi ja suus sulav täidis punase sibula, porru ja paprikaga on proovimist väärt.

Kogus: 8

VALMISTAMINE:

  1. Pane 2 spl jahvatatud linaseemneid (või chia seemneid) väikesesse kaussi, lisa 5 spl vett ning sega vispliga kokku. Aseta viieks minutiks kõrvale.
  2. Põhja tegemiseks lisa kõik koostisosad kaussi ning sega spaatli või kätega läbi, kuni tainas püsib koos ja on korralikult läbi segatud. Vajadusel lisa veidi vett.
  3. Vajuta tainas õlitatud pirukavormi (umbes 20 cm läbimõõduga) põhja ning külgedele. Pane külmikusse.
  4. Sega vispliga kokku kikerhernejahu, maisitärklis, ürdid ja vesi või puljong. Aseta kõrvale.
  5. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli ja lisa hakitud sibul, porru ja paprika. Kuumuta köögivilju sagedasti segades 15-20 minutit või kuni need on veidi pruunistunud. Lisa viimastel minutitel ka purustatud küüslauk.
  6. Vahepeal eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  7. Lisa köögiviljadele kikerhernejahu segu, taimne piim ja tamari.
  8. Lase segul natuke podiseda, kui segu on paksemaks muutunud, siis võta tulelt. Kalla täidis pirukavormi ja silu ühtlaselt laiali.
  9. Soovi korral võid peale panna ka taimset juustu.
  10. Küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni pirukas on pealt pruun.
  11. Soovi korral kaunista pannil pruunistatud sibularõngastega.