Põhi:
250 ml
jahu
120 ml
mandlijahu (või purustatud päevalilleseemneid)
2 spl
jahvatatud linaseemned (või chia seemneid)
5 spl
vesi
2 spl
kookosõli
1/3 tl
meresool
Täidis:
3
keskmine punane sibul, hakitud
2
keskmine paprika, tükeldatud
2
väike porruvars, peeneks hakitud
3
küüslauguküüs, purustatud
3 spl
kikerhernejahu
1 kuhjaga spl
maisitärklis
80 ml
vesi (või köögiviljapuljong)
1 tl
sibulapulber
3/4 tl
meresool
1/2 tl
paprikapulber
1/2 tl
vürtsköömned
maitse järgi
jahvatatud must pipar
1/2 spl
värske tüümian (või kuivatatud)
1 spl
tamari (või sojakaste)
180 ml
taimne piim
200 g
taimne juust (soovi korral)
kaunistamiseks
sibularõngad (soovi korral)
See imeline sibulapirukas on erinevatest maitsetest tulvil! Krõbe põhi ja suus sulav täidis punase sibula, porru ja paprikaga on proovimist väärt.
Kogus: 8
VALMISTAMINE:
- Pane 2 spl jahvatatud linaseemneid (või chia seemneid) väikesesse kaussi, lisa 5 spl vett ning sega vispliga kokku. Aseta viieks minutiks kõrvale.
- Põhja tegemiseks lisa kõik koostisosad kaussi ning sega spaatli või kätega läbi, kuni tainas püsib koos ja on korralikult läbi segatud. Vajadusel lisa veidi vett.
- Vajuta tainas õlitatud pirukavormi (umbes 20 cm läbimõõduga) põhja ning külgedele. Pane külmikusse.
- Sega vispliga kokku kikerhernejahu, maisitärklis, ürdid ja vesi või puljong. Aseta kõrvale.
- Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli ja lisa hakitud sibul, porru ja paprika. Kuumuta köögivilju sagedasti segades 15-20 minutit või kuni need on veidi pruunistunud. Lisa viimastel minutitel ka purustatud küüslauk.
- Vahepeal eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Lisa köögiviljadele kikerhernejahu segu, taimne piim ja tamari.
- Lase segul natuke podiseda, kui segu on paksemaks muutunud, siis võta tulelt. Kalla täidis pirukavormi ja silu ühtlaselt laiali.
- Soovi korral võid peale panna ka taimset juustu.
- Küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni pirukas on pealt pruun.
- Soovi korral kaunista pannil pruunistatud sibularõngastega.