1 pakk

Peas of Heaven chorizo

Salat:

1

lillkapsapea

400 g

porgand

2 tl

köömned

2 tl

agaavinektar

3 spl

õli

1 pakk

rohelised läätsed

70 g

salatilehed

Kaste:

vabal valikul ürdid (oregano, ürdisegu, tšilli jm muud maitseained)

peotäis

petersell

2 spl

kapparid

1 tl

Dijoni sinep

0,5 dl

õli

1 spl

äädikas

3 spl

tahiini

maitse järgi

sool, pipar

Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ürdist lillkapsa-porgandi salatit! Mis selle salati eriti heaks teeb? Sinna on lisatud Peas of Heaven taimset chorizot!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta ahi 225 kraadini.
  2. Murra lillkapsas väiksemateks õisikuteks, pese porgandid ja viiluta.
  3. Sega kausis kokku õli, agaavinektar ja köömned. Sega õlikastmesse lillkapsas ja porgandid.
  4. Aseta köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti ahjus 30 minutit. Selle aja jooksul sega köögivilju 2-3 korda.
  5. Keeda läätsi vastavalt pakendi juhisele. Loputa oad, sega hulka 1 supiluasikas õli.

Kaste:

  1. Lisa kõik koostiained blenderisse ja blenderda ühtlaseks kastmeks.

Salat:

  1. Chorizot võid valmistada nt grillil või ka pannil, praadides viile mõlemalt poolt 2-3 minutit.
  2. Aseta salatilehed suuremale taldrikule, kummuta peale läätsed ning seejärel lisa porgandid ja lillkapsas. Vala 1/3 kastmest ühtlaselt üle salati.
  3. Seejärel lisa vorst ja soovi korral nt suhkruherneid või muud meelepärast ja vala kogu ülejäänud kaste peale.