1

suur sibul, hakitud

1

suur porgand, hakitud

3

bataat, kooritud ja tükeldatud kuubikuteks (2-3cm)

1 1/2 tassi

väiksed keetmata pruunid läätsed

7-8 tassi

vesi

2 tassi

köögiviljapuljong

400 g

purustatud tomatid

2 tassi (kokku pressitult)

beebispinat

1

loorberileht

1 tl

vürtsköömned

1/2 tl

kuivatatud koriander

1/2 tl

kurkum

2 1/2-3 tl

meresool

1/4 tl

must pipar

serveerimiseks

värske koriander

See Marokopärane hautis on lihtsalt imeline – soojad ja aromaatsed vürtsid panevad suu vett jooksma enne kui süüagi saad! Tõeline comfort food! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Pane suurde potti tükeldatud sibul ning porgand, kuumuta keskmisel kuumusel kuni need muutuvad pehmeks, umbes 4-5 minutit. Lisa umbes spl vett, kui sibul ja porgand hakkab kleepuma või kõrbema.
  2. Lisa kõik ülejäänud koostisosad potti, peale spinati, kuumuta keema ning keera kuumus väiksemaks ja lase haududa. Sega korralikult läbi.
  3. Lase haududa ilma kaaneta madalamal kuumusel 45 minutit. Kui 45 minutit saab läbi, lükka bataat poti äärde(nii palju kui saad) ning võta potist umbes 1 tass keedetud läätsi, ning pane laia kaussi. Purusta need läätsed kahvliga ning kalla tagasi potti. See annab hautisele veidi lisa tekstuuri.
  4. Maitse hautis, ning soovi järgi lisa rohkem ürte või maitseaineid.
  5. Lisa spinat ning hauta veel 15 minutit.
  6. Võta välja loorberileht.
  7. Serveeri ning puista soovi korral peale värsket koriandrit.