1/2
sellerijuur, viilutatud
1 l
köögiviljapuljong
1
norileht, tükkideks rebitud
1
loorberileht
2 tera
vürtspipar
1 tl
majoraan
2 sl
sojakaste
1 tass
jahu
1 tass
vesi
maitse järgi
sool, pipar
1 tass
riivsai
peotäis
norileht
Porgandisalat:
1 suur
sibul, hakitud
4 suurt
porgand, riivitud
1
petersellijuur, riivitud
1/3
sellerijuur, riivitud
3
loorberilehed
3
vürtspipra tera
2/3 tass
vesi
maitse järgi
sool, pipar
6 sl
tomatikonsentraat
1/2 tass
vesi
Ilusat pühadeaja jätku! Kas vana-aastaõhtu peomenüü on paigas? Jagame veel üht retsepti toidust, mis kindlasti selliseks puhuks sobib, ongi veidi teise mekiga kui hapukapsas. Nii et kui ideedest napib, siis see kreekapärane kala võib ehk veel päeva päästa.
VALMISTAMINE:
- Kalla potti puljong ning lisa sinna sellerijuure viilud koos rebitud norilehtede, loorberilehe, vürtspipra, majoraani ja sojakastmega. Keeda, kuni sellerijuuretükid on pehmemad.
- Sega kausis kokku jahu, vesi, sool ja pipar ning riivsai. Kalla riivsaia paneeringu tarbeks ka teise kaussi.
- Keera sellerijuuretükid norilehtedesse ja kasta iga tükk jahusegusse ja seejärel riivsaia.
- Prae pannil, kuni mõlemad küljed on kuldpruunid.
- Vala pannile õli ja prae selles sibul, porgand, petersell, sellerijuur, loorberilehed, vürtspipra terad. Lisa 2/3 klaasi vett ja hauta 5 minutit. Seejärel lisa tomatikonsentraat 1/2 klaasi veega ja hauta veel.
- Serveeri porgandisalat noriselleriga.