1

suurem sibul

1

keskmine porgand

0,5 pakki

Anamma hakkmassi

1,5 tl

sool

1

küüslauguküüs

0,5 tl

karri

0,5-1 tl

suhkur

vastavalt maitsele

tšilli

praadimiseks

õli

1 purk

mais

1 pakk

kvaliteetset tomatikaste (nt Panzani pitsakaste)

1 pakk

taimne koor (nt Planti kaerakoor või Alpro sojakoor)

maitseks

tüümian vm maitserohelist, BBQ kastet, 2-3 spl Bon maitsepärmi

300 g

riis

Klassikaline bolognese kaste on üks mõnus tummine roog, mis kindlasti paljude maitsemeeli paitanud on. Parajalt vürtsikas ja soojendav tomatine kaste sobib praegusesse krõbedasse detsembrikuusse ülihästi. Vali kastmele saatjaks pruun või valge riis või hoopis mõni meelepärane pasta, näiteks klassikalised spagetid sobivad kastmemütsi alla oivaliselt.

 VALMISTAMINE:

  1. Pane riis soolaga maitsestatud vette keema. Kui riis on pehme, kurna, loputa ja aseta kõrvale
  2. Samal ajal aja õli pannil kuumaks, lisa sibul, sool ja tükeldatud/viilutatud porgand ja prae u 5 minutit
  3. Lisa hakkmass ja prae veel u 6-7 minutit segu aeg-ajalt segades
  4. Lisa purustatud küüslauk või küüslaugupulber, karri, tšilli, mais, suhkur, tomatikaste ja taimne koor. Sega uuesti ja lase keskmisel kuumusel kaane all podiseda, kuni kõik komponendid on pehmed.
  5. Maitse ja lisa veel vajadusel törts sojakastet või soola, sapsuta juurde ka meelepärast maitserohelist (petersell, tüümian vms).
  6. Maitsepärm ja BBQ kaste annavad bolognesele mõnusa tummise umami maitse, kuid kaste on nendetagi mõnus. Serveeri riisiga ja naudi!