340 g
baklažaan (kuubikuteks hakitud)
1 tk
paprika (tükeldatud)
1 spl
küüslauk (pressitud)
2 spl
maisitärklis
4 spl
sojakaste või tamari
6 spl
vesi
2 tl
valge veini äädikas või riisiäädikas
3 tl
magustaja (vahtrasiirup, agaavinektar, suhkur või stevia)
kaunistuseks
peeneks hakitud maapähklid ja roheline sibul
soovi korral
seesamiseemned, purustatud tšillihelbed
Mm, hiinakas… Kes meist ei tunneks vahel, et tahaks mõne tuntud hiina kiirtoidukoha mõnusat kleepuvat rooga süüa? Meie soovitame teha ise üks palju tervislikum, ent sama maitsev toit. Siin on imeline Kung Pao baklažaani retsept.
VALMISTAMINE:
- Sega maisitärklis veega ja lase sel täielikult lahustuda, seejärel vispelda juurde kõik koostisosad, välja arvatud baklažaan, paprika, maapähklid ja roheline sibul.
- Vala pool kastmest baklažaani- ja paprikatükkidele, ülejäänud kaste jäta ootele.
- Aseta baklažaani-paprika-kastmesegu tunniks külmikusse marineerima (kui Sul on kiire, siis võid selle sammu vahele jätta, kuid roog tuleb parem, kui marineerimiseks aega jääb).
- Vala pannile veidi õli ja pruunista kõik koostisosad peale rohelise sibula ja pähklite keskmisel kuumusel pidevalt segades.
- Pruunista, kuni baklažaan ja paprika on pehmed.
- Lisa kaunistuseks pähklid ja roheline sibul ning serveeri aurutatud riisi, nuudlite või muu meelepärasega.