1

sibul (keskmise suurusega)

2

porgand (keskmise suurusega)

1/2

suvikõrvits

3,5 dl

punased läätsed

1 pakk

tomatikaste

1 spl

õli

3 spl

maitsepärm

1/2 tl

sool

1/2-1 tk

puljongikuubik

1/2 tl

karri

1 tl

suhkur

maitse järgi

pipar, tšilli, tüümian, petersell

0,5-0,7 l

vesi

Pajaroog köögiviljade ja läätsedega teeb jahedal ajal seest mõnusalt soojaks. Sellesse rooga võib lisada pea kõike, mis parajasti köögis leidub, näiteks seeni, paprikat (sibula praadimise ajal) või konservube (toidu lõppfaasis). Tasub katsetada!

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae kuni sibul muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
  2. Seejärel lisa hakitud porgand ja suvikõrvits ning lase segul aeg-ajalt segades umbes 5 minutit praadida.
  3. Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esmalt pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi, kuivatatud tüümiani, peterselli või muud meelepärast.
  4. Lase keskmisel kuumusel vahepeal segades pajaroal u 40 minutit podiseda. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart või muud vajalikku. Lase heal maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!