3

suured küüslauguküüned, purustatud

1

punane sibul, hakitud

350 g

šampinjonid, viilutatud

1/4 tassi

tamari (või sojakaste)

4

porgandid, tükeldatud

3

sellerivarred, tükeldatud

500 g

väiksed kartulid, pooleks lõigatud

1 purk

rohelised läätsed, kurnatud ja pestud

1

rosmariinivars

3

loorberileht

2 x 400 g

konserveeritud tomatid

300 ml

köögiviljapuljong

2 spl

kakaopulber

Rikkalik hautis köögiviljade, seente ja läätsedega millele annavad sügavat maitset kakaopulber ja tamari. Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 5

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse sibul ja seened ning kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja tamari ning kuumuta veel 2 minutit.
  2. Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
  3. Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
  4. Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa. Maitse hautist ning vajadusel lisa soola ja pipart.
  5. Serveeri pruuni riisi või kinoaga ja värske peterselliga.