1/4 tassi

riis

1 keskmine

kapsas

1 keskmine

sibul, hakitud

2 tassi

šampinjonid

1/2

keskmine oranž paprika, hakitud

1/4 tassi

värske koriander

peotäis

hakitud roheline sibul

1 tl

vürtsköömned

1 spl

tamari (või sojakaste)

1/2 tl

pipar

Kaste:

1/2

keskmine sibul, hakitud

350 g

konserveeritud tomatid

1/2 tl

paprikapulber

1 spl

tomatipasta

1/2 tl

sool

Serveerimiseks:

vegan juust

taimne majonees

Kapsarullid riisi, seente ja köögiviljadega ning imelihtsa tomatikastmega! Kerge ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt tänasesse õhtusse! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 8 rulli

VALMISTAMINE: 

  1. Keeda riis.
  2. Pane kapsas mikrolaineahju 5-7 minutiks täiel võimsusel.  Nii on kergem eemaldada kapsalehti. Kui saad ettevaatlikult kapsalehed kätte, keeda neid vees 3-5 minutit.
  3. Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini ning alusta kastme valmistamisega.
  4. Pane sibul pannile ning prae 2-3 minutit. Siis lisa konserveeritud tomatid, paprika, tomatipasta ja sool. Hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit segades tihti.
  5. Valmista täidis. Pane pannile sibul ning prae 2-3 minutit. Lisa seened ja paprika, ning prae 4 minutit. Siis lisa riis, koriander, roheline sibul, vürtsköömned, tamari ja pipar. Sega kuskil 2 minutit, maitse ning vajadusel lisa veel soola.
  6. Tee täidisega kapsarullid. Pane kapsarullid ahjuvormi, kalla peale kaste ning pane ahju. Küpseta umbes 15 minutit. Serveeri valikuliselt vegan juustu ja taimse majoneesiga.