300 g
rooskapsas
1
porru
250 g
bataat
160 g
šampinjonid
4
küüslauguküüs
2 spl
oliiviõli
1 tl
sool
450 g
pasta
Kaste:
95 g
taimne majonees
3 spl
oliiviõli
2 spl
õunaäädikas
1 spl
agaavisiirup
1 tl
Dijoni sinep
1 spl
mooniseemned
1/2 tl
sool
1/2 tl
sibulapulber
Röstitud köögiviljade ja kreemise mooniseemnekastmega kerge sügisene pastasalat maitseb suurepäraselt nii sooja kui ka külmana.
Kogus: 6
VALMISTAMINE.
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Tükelda kõik köögiviljad ja pane ahjupannile. Lisa oliiviõli ja sool ning sega köögiviljad läbi.
- Küpseta köögivilju ahjus 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad pruunikad.
- Samal ajal keeda pasta.
- Järgmisena valmista kaste: pane kõik koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa mõnda koostisosa juurde.
- Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ja lase paar minutit jahtuda.
- Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi.
- Serveeri kohe või hiljem külmalt.