300 g

rooskapsas

1

porru

250 g

bataat

160 g

šampinjonid

4

küüslauguküüs

2 spl

oliiviõli

1 tl

sool

450 g

pasta

Kaste:

95 g

taimne majonees

3 spl

oliiviõli

2 spl

õunaäädikas

1 spl

agaavisiirup

1 tl

Dijoni sinep

1 spl

mooniseemned

1/2 tl

sool

1/2 tl

sibulapulber

Röstitud köögiviljade ja kreemise mooniseemnekastmega kerge sügisene pastasalat maitseb suurepäraselt nii sooja kui ka külmana.

Kogus: 6

VALMISTAMINE.

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Tükelda kõik köögiviljad ja pane ahjupannile. Lisa oliiviõli ja sool ning sega köögiviljad läbi.
  3. Küpseta köögivilju ahjus 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad pruunikad. 
  4. Samal ajal keeda pasta.
  5. Järgmisena valmista kaste: pane kõik koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa mõnda koostisosa juurde.
  6. Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ja lase paar minutit jahtuda.
  7. Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi.
  8. Serveeri kohe või hiljem külmalt.