1 spl
oliiviõli
1 tk
sibul
4 tk
küüslauguküüs
1 tk
porgand
1 tk
sellerivars
1
loorberileht
1 tl
tüümian
1/2 tl
kaneel
400 g
läätsed (pruunid või rohelised)
1 tass
purustatud tomatid
1/2 l
köögiviljapuljong
1 tk
keskmine baklažaan
700 g
kartul
1 spl
margariin
1/3 tass
magustamata taimne piim
maitse järgi
sool, pipar
Ahjus röstitud baklažaani kiht, ürdine ja maitsekas läätsetäidis ning kõige peal imeliselt kreemine ja mõnus kartulipüree kiht – nii isuäratav!
Kogus: 6
Röstitud baklažaan:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.
Läätsesesegu:
- Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.
- Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
- Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.
Kartulikiht:
- Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.
Moussaka:
- Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.