1 spl

oliiviõli

1 tk

sibul

4 tk

küüslauguküüs

1 tk

porgand

1 tk

sellerivars

1

loorberileht

1 tl

tüümian

1/2 tl

kaneel

400 g

läätsed (pruunid või rohelised)

1 tass

purustatud tomatid

1/2 l

köögiviljapuljong

1 tk

keskmine baklažaan

700 g

kartul

1 spl

margariin

1/3 tass

magustamata taimne piim

maitse järgi

sool, pipar

Ahjus röstitud baklažaani kiht, ürdine ja maitsekas läätsetäidis ning kõige peal imeliselt kreemine ja mõnus kartulipüree kiht – nii isuäratav!

Kogus: 6

Röstitud baklažaan:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Lõika baklažaan  umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.

Läätsesesegu:

  1. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.
  2. Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
  3. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.

Kartulikiht:

  1. Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.

Moussaka:

  1. Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.