Tainas
250 g
jahu
125 ml
vesi
1.5 spl
oliiviõli
Kõrvitsatäidis
225 g
kõrvitsapüree
130 g
kikerherned
1 spl
kookoskoor või muu taimne koor
3
küüslauguküüs
1 spl
maitsepärm (valikuline)
maitse järgi
sool, pipar
Need kodused ravioolid imelise kreemja kõrvitsatäidisega sobivad ideaalselt sügishooajaks! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 3
VALMISTAMINE:
Taina valmistamine:
- Pane kaussi jahu, vesi ja oliiviõli. Sega kahvliga kuni tekib tainas.
- Sõtku tainast umbes 2 minutit, kata puhta köögirätikuga ja pane u tunniks külmkappi.
Kõrvitsatäidis:
- Auruta või keeda kõrvitsat umbes 25 minutit või kuni see on piisavalt pehme, et püreestada. Purusta kahvliga. Jäta see samm vahele kui kasutad poest ostetud püreed.
- Pane kõik täidise koostisosad blenderisse ja blenderda kuni ühtlane ja kreemjas.
Ravioolide tegemine:
- Võta külmkapist varem tehtud tainas ja rulli see õhukeseks 3-4 mm paksuseks kihiks
- Kasutades klaasi, lõika tainast välja keskmise (6-7 cm diameeter) suurusega ringid. Allesjäänud tainas pane kokku, rulli uuesti ja lõika veel.
- Pane umbes 1-2 tl täidist iga ringi keskele. Määri ringi ääred õrnalt veega ning voldi see pooleks. Ääred vajuta kinni kahvliga.
- Pane suur pott veega keema. Kui vesi keeb, pane ravioolid ettevaatlikult potti. Keeda kuni ravioolid tõusevad pinnale (umbes 2-3 min).
- Kui ravioolid on valmis, prae need kuumal pannil taimse võiga krõbedaks.