porgandi-ingveri supp

1 spl

oliiviõli

1

sibul, hakitud

2

küüslauguküüs, hakitud

2 spl

peeneks hakitud ingver

1 kg

porgand

900 ml

köögiviljapuljong

3/4 tl

sool

1/2 tl

pipar

1 tl

kuivatatud tüümian

1 purk(400ml)

kookospiim

1/2

laim (mahla jaoks)

Porgandi-ingveri kreemine püreesupp võlub oma särtsaka ingverimeki ning värske ja hapuka laimiga. Pildi autor on Kristi Rebane.

Kogus: 4-6

VALMISTAMINE:

  1. Tükelda sibul, porgand ning haki küüslauk ja ingver peeneks.
  2. Prae suurel pannil sibul oliiviõlis keskmisel kuumusel, umbes 5-6 minutit.
  3. Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel 1-2 minutit.
  4. Lisa porgand, puljong, sool, pipar ja tüümian. Kuumuta umbes 20-30 minutit, kuni porgand on pehme.
  5. Purusta segu blenderis või köögikombainis ühtlaseks püreeks.
  6. Vala supp potti ning sega juurde kookospiim ja laimimahl.
  7. Serveeri ürtide või maitserohelisega.