1

baklažaan

2 spl

oliiviõli

1

keskmine šalottsibul, hakitud

1 tass

hakitud aedšampinjonid

2/3 purki

konserveeritud ploomtomatid, tükeldatud

2

küüslauguküüs, hakitud

1/2 tassi

keedetud kinoa

1/2 tl

jahvatatud vürtsköömned

1 spl

värske koriander, hakitud + lisa kaunistamiseks

maitse järgi

sool, pipar

1 spl

tahini

1 tl

sidrunimahl

1/2 tl

küüslaugupulber

kastme vedeldamiseks

vesi

See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, kata see lusikatäie oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberile. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
  2. Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, keedetud kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
  3. Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, võta see ahjust, kaeva lusikaga keskelt veidi viljaliha välja, haki see ning lisa kinoa-tomatitäidesele. Vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
  4. Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.