Salat:

280 g

makaronid

1

paprika, hakitud

1

keskmine sibul, hakitud

4

tomatid, hakitud

1

väike kurk, hakitud

3/4 tassi

hapukurk, hakitud

oliivid (valikuline)

Kaste:

1 1/2 tass

valgeid oad, kurnatud ja loputatud

160 ml

taimne piim

40 g

kooritud kanepiseemned (või 1/3 tassi leotatud india pähkleid)

4

küüslauguküüs

1 spl

Dijoni sinep

1 spl

laimi- või sidrunimahl

1 spl

valget äädikas või õunaäädikas

maitse järgi

sool, pipar

värske till

Eesti Vabariigi aastapäeval tõime Sinuni taimse kartulisalati! Seekord taasiseseisvumise puhul jagame aga imelist makaronisalatit isetehtud kastmega! Suurepärane valik tänasele pühadelauale. Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Keeda makaronid.
  2. Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned (või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.
  3. Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.
  4. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
  5. Kaunista värske tilliga ja naudi!