230 g

pasta

2 spl

oliiviõli

2

šalottsibul, hakitud

3

küüslauguküüs, hakitud

450 g

aedšampinjonid

1 spl

värske tüümian

3 spl

kinoajahu (võib ka muud kasutada)

2 1/2 tassi

köögiviljapuljong

1/2 tassi

kookosejogurt (või muu taimne jogurt)

1/3 tassi

Bon maitsepärm

maitse järgi

soola, pipar

Strooganov on kindlasti üks parim kaste ning seepärast toomegi Sinuni täna selle imelise seene strooganovi retsepti! Kreemjas ja rikkalik kaste – hea lohutus vihmase ilmaga või õhtul peale rasket tööpäeva. Tasub proovida! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4

VALMISTAMINE: 

  1. Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhendile.
  2. Samal ajal kui pasta keeb, valmista kaste. Kuumuta 1 spl oliiviõli suurel pannil. Lisa šalottsibul ja passeeri kuni kuldne pruun, umbes 2 minutit. Lisa veel 1 spl õli ning siis küüslauk, seened ja tüümian ning prae kuni seened on pehmemad, umbes 5 minutit.
  3. Maitsesta soola ja pipraga ning sega. Puista sisse kinoajahu ja sega kuni kõik on ilusti kaetud.
  4. Aeglaselt sega sisse köögiviljapuljong, et jahutükke ei tekiks.
  5. Keera kuumus madalale ning kuumuta kuni kaste on paksem, umbes 5-7 minutit. Kui kaste on veidi paksenenud, sega sisse jogurt ja maitsepärm.
  6. Lisa pasta ja sega läbi. Maitse ja vajadusel lisa veel soola või pipart.
  7. Serveeri kohe ja naudi!