1
punane sibul, hakitud
3
küüslauguküüs, hakitud
250 g
tomatipasta
1 spl, kuhjaga
tomatipüree
15 g
basiilik, hakitud
1 tl, kuhjaga
kuivatatud tüümian
maitse järgi
sool, pipar
1 spl
balsamico äädikas
1
suur suvikõrvits
1
keskmine baklažaan
4
suur tomat
Kindlasti olete kuulnud Ratatouillest – kas siis Disney multikast või Prantuse roast. Film või roog – mõlemad on suurepärased! See ahjus tehtud Ratatouille on nii mõnusalt mahlane ja maitsekas, et paneb pilti nähes juba suu vett jooksma! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Pannile, keskmisel kuumusel, lisa sibul, küüslauk ja 3 spl vett. Prae 7-10 minutit, segades tihti, kuni sibul ja küüslauk on pehmed.
- Lisa tomatipasta, püree, basiilik, tüümian ja sool/pipar ning sega. Kuumuta segu keemiseni, võta tulelt ning sega sisse balsamico. Aseta kõrvale jahtuma.
- Viiluta suvikõrvits, baklažaan ja tomat nii õhukeselt kui saad (umbes 2mm paksud). Olenevalt kui suur on suvikõrvits, võib lõigata poolringid, et viile oleks kergem ahjuvormi asetada.
- Kalla varem valmistatud kaste ahjuvormi põhja. Aseta kihtidena köögiviljaviilud panni (nt tomat, suvikõrvits, baklažaan, tomat, suvikõrvits, jne..). Viilud peaks pooleldi kastmes olema. Lõpuks raputa peale veidi soola ja pipart.
- Kata vorm fooliumiga ja pane eelsoojendatud ahju umbes 45 minutiks. Eemalda foolium ning küpseta veel 10-15 minutit kuni köögiviljad on pehmed.
- Võta ahjust ja kaunista veel basiilikuga.
- Serveeri ja naudi!