Täide:

1-2 spl

oliiviõli

1

maguskartul, riivitud

1 tl

suitsutatud paprika pulber

1/2 tl

chilli (valikuline)

1/2 tl

köömned (valikuline)

1 peotäis

beebispinat

1 tass

mustad oad, keedetud või konserveeritud

1/2 tass

mais, keedetud või konserveeritud

2-3 spl

värske petersell, hakitud

maitse järgi

sool, pipar

Quesadillad:

6

tortillad

1 tass

taimne juust, riivitud

3 spl

õli

Maguskartuli quesadilla – kõlab isuäratavalt või mis? See quesadilla on täitev ja tervislik söögikord või snäkk, pealt kuldpruun ja krõbe koos imelise täidisega! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

Maguskartuli täide:

  1. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa riivitud maguskartul ja kuumuta kuskil 30 sekundit. Lisa maitseained ja sega.
  2. Kui pann on piisavalt kuum, lisa natukene vett, kata pann kaanega ja keera kuumus madalaks. Kuumuta umbes 6 minutit, vahest segades.
  3. Lisa beebispinat, sega ja kuumuta veel 2 minutit, kuni maguskartul on pehme.
  4. Sega sisse oad, mais ja petersell ja kuumuta veel 1 minut. Maitsesta soola ja pipraga.

Quesadillad:

  1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pintselda peale õli.
  2. Pane umbes 3 spl täidet ühele tortillale, kata ainult pool tortillat jättes servades umbes 0.5-1 cm vahet. Kata täide riivitud taimse juustuga, ja keera tühi tortilla pool täite peale, õrnalt vajutades, et see kokku jääks.
  3. Pane pannile (Pannile võib lisada 2 tortillat korraga, kui mahub). Prae 2-3 minutit, keera ümber ja teiselt poolt samamoodi, kuni tortilla on ilus kuldne ja krõbe.
  4. Korda sama protsessi. Täitest peaks saama 4-6 tortillat.
  5. Lõika tortilla kolmeks, kasutades teravat nuga või pizza-lõikurit.
  6. Serveeri koos guacamole või muu dipiga. Võib ka nautida ilma.