Täide:
1-2 spl
oliiviõli
1
maguskartul, riivitud
1 tl
suitsutatud paprika pulber
1/2 tl
chilli (valikuline)
1/2 tl
köömned (valikuline)
1 peotäis
beebispinat
1 tass
mustad oad, keedetud või konserveeritud
1/2 tass
mais, keedetud või konserveeritud
2-3 spl
värske petersell, hakitud
maitse järgi
sool, pipar
Quesadillad:
6
tortillad
1 tass
taimne juust, riivitud
3 spl
õli
Maguskartuli quesadilla – kõlab isuäratavalt või mis? See quesadilla on täitev ja tervislik söögikord või snäkk, pealt kuldpruun ja krõbe koos imelise täidisega! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
Maguskartuli täide:
- Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa riivitud maguskartul ja kuumuta kuskil 30 sekundit. Lisa maitseained ja sega.
- Kui pann on piisavalt kuum, lisa natukene vett, kata pann kaanega ja keera kuumus madalaks. Kuumuta umbes 6 minutit, vahest segades.
- Lisa beebispinat, sega ja kuumuta veel 2 minutit, kuni maguskartul on pehme.
- Sega sisse oad, mais ja petersell ja kuumuta veel 1 minut. Maitsesta soola ja pipraga.
Quesadillad:
- Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pintselda peale õli.
- Pane umbes 3 spl täidet ühele tortillale, kata ainult pool tortillat jättes servades umbes 0.5-1 cm vahet. Kata täide riivitud taimse juustuga, ja keera tühi tortilla pool täite peale, õrnalt vajutades, et see kokku jääks.
- Pane pannile (Pannile võib lisada 2 tortillat korraga, kui mahub). Prae 2-3 minutit, keera ümber ja teiselt poolt samamoodi, kuni tortilla on ilus kuldne ja krõbe.
- Korda sama protsessi. Täitest peaks saama 4-6 tortillat.
- Lõika tortilla kolmeks, kasutades teravat nuga või pizza-lõikurit.
- Serveeri koos guacamole või muu dipiga. Võib ka nautida ilma.