Salat:

430 g

kikerherned (või garbanzo oad), loputatud ja kurnatud

1

väike kurk

2

keskmine tomat, hakitud

1

väike punane sibul, hakitud

1/4 tassi

värske petersell, hakitud

1 tassi

mustad oliivid, seemned eemaldatud

Kaste:

2 spl

värsket sidrunimahla

1/4 tassi

oliiviõli

1

purustatud küüslauguküüs

1 tl

vahtrasiirup

maitse järgi

sool, pipar

Kikerherne-kurgi salat on värske ja tervislik suvine retsept. Selle valmistamine võtab aega vaid 15 minutit, kuid on niivõrd maitsev! Sobib ideaalselt eelroaks või kergeks söögikorraks soojal suvepäeval.

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Sega suures kausis kokku kõik salati koostisosad.
  2. Lisa kastme koostisosad väiksesse purki, millel on peale  keeratav kaas. Raputa kuni kaste on hästi segunenud. Kalla salat kastmega üle ning sega ühtlaselt.
  3. Hoia salatit külmkapis kuni soovid serveerida.
  4. Head nautimist!