1 spl

viinamarjaseemneõli

2

küüslauguküüs, hakitud

1

suur peet, kooritud ja tükeldatud väikesteks kuubikuteks

2

porgand, riivitud

1 1/2 tassi

mustad oad

3/4 tassi

keedetud riis

3/4 tassi

Kreeka pähklid

1 tass

värske petersell või koriander

1 tl

suitsutatud paprikapulber

1 1/2 tl

jahvatatud köömned

1 tl

must pipar

1 tl

meresool

6

burgerisai

serveerimiseks tahiini, avokaado, kurk

Neid peediburgereid on kergem teha, kui võiks arvata. Aega kulub vähe, aga lõpptulemus viib lihtsalt keele alla! Peediburger sobib imeliselt grillimiseks koos tahiinikastme või avokaadoga, kurgi ja krõbedate kuklitega!

Kuuele

VALMISTAMINE :

  1. Kui valmistad ahjus, soojenda ahi 175 kraadini.
  2. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli ning lisa hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit, seejärel lisa hulka tükeldatud peet ja riivitud porgand. Sega, keera kuumust vähemaks ja kata kaanega. Kuumuta nii umbes 15 minutit aeg-ajalt segades.
  3. Lisa oad ja riis ning sega korralikult läbi.
  4. Lisa Kreeka pähklid ja petersell. Seejärel paprika, köömned, must pipar ja sool. Tõsta pann tulelt.
  5. Kalla umbes ⅓ segust köögikombaini ja blenderda, kuni tekib paks pasta.
  6. Kalla püree tagasi pannile ja sega kõik kokku. Maitsesta soolaga.
  7. Vormi segust kotletid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või grillile. Ahjus küpseta umbes 35 minutit, grillil umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt.
  8. Serveeri avokaado või tahiiniga burgerisaiade vahel või rohelise salati peal. Sobib suurepäraselt kurgi, marineeritud köögiviljade, hapukapsa või kimchiga.