1 spl

rapsiõli (või muud taimset õli)

1

väike sibul

1

küüslauguküüs

3 vart

roheline sibul

1/2 tl

köömned

200 g

seened (šampinjonid, portobello, metsaseened)

1 purk

valged oad

1 tl

kuivatatud petersell

maitse järgi

sool, pipar

2 spl

õli

Need seenekotletid sobivad oivaliselt burgeri vahele ja ka niisama nautimiseks! Seened annavad kotlettidele imelise maitse ja tekstuuri ning oad palju kiudaineid ja valku.

Kogus: 6 tk

VALMISTAMINE

  1. Haki sibul, seened, roheline sibul ja küüslauk peeneks. Kui kasutad metsaseeni, siis eeltöötle neid vastavalt (kupatamine, leotamine). 
  2. Kuumuta pannil õli ning prae sibul ja küüslauk umbes 3-5 minutit, kuni sibul on pehme.
  3. Järgmisena lisa roheline sibul, köömned ja hakitud seened ning prae veel umbes 5 minutit. Tõsta segu pannilt kõrvale.
  4. Kasuta kahvlit või köögikombaini, et purustada oad. Ära purusta ube liiga ühtlaseks massiks.
  5. Sega omavahel kokku purustatud oad ja sibula-seene segu ning lisa ka petersell, sool ja pipar.
  6. Tee segust meelepärase suurusega kotletid.
  7. Kuumuta pannil umbes 2 spl õli ja prae kotlette mõlemalt poolt umbes 3 minutit.
  8. Serveeri oma valitud toiduga ja naudi!