1 spl
rapsiõli (või muud taimset õli)
1
väike sibul
1
küüslauguküüs
3 vart
roheline sibul
1/2 tl
köömned
200 g
seened (šampinjonid, portobello, metsaseened)
1 purk
valged oad
1 tl
kuivatatud petersell
maitse järgi
sool, pipar
2 spl
õli
Need seenekotletid sobivad oivaliselt burgeri vahele ja ka niisama nautimiseks! Seened annavad kotlettidele imelise maitse ja tekstuuri ning oad palju kiudaineid ja valku.
Kogus: 6 tk
VALMISTAMINE
- Haki sibul, seened, roheline sibul ja küüslauk peeneks. Kui kasutad metsaseeni, siis eeltöötle neid vastavalt (kupatamine, leotamine).
- Kuumuta pannil õli ning prae sibul ja küüslauk umbes 3-5 minutit, kuni sibul on pehme.
- Järgmisena lisa roheline sibul, köömned ja hakitud seened ning prae veel umbes 5 minutit. Tõsta segu pannilt kõrvale.
- Kasuta kahvlit või köögikombaini, et purustada oad. Ära purusta ube liiga ühtlaseks massiks.
- Sega omavahel kokku purustatud oad ja sibula-seene segu ning lisa ka petersell, sool ja pipar.
- Tee segust meelepärase suurusega kotletid.
- Kuumuta pannil umbes 2 spl õli ja prae kotlette mõlemalt poolt umbes 3 minutit.
- Serveeri oma valitud toiduga ja naudi!