1
tükeldatud sibul
1
väiksem küüslauk (pressitud)
200 g
seened, viilutatud
1
brokoli pea, hakitud
2
porgand, hakitud
2
punane paprika, hakitud
1 purk
mais, loputatud ja nõrutatud
1 pakk
pehme tofu
1/2 tl
Cayenne pipar
1 tl
oregano
1 tl
basiilik
1 tl
rosmariin
2 purki
pastakaste (nt tomatikastet või muu)
2 pakki
täistera lasanje plaadid
450 g
spinat
2
maguskartul
2
tomat, õhukeselt viilutatud
1 tass
India pähklid
Lasanje on alati suurepärane õhtusöögi valik. Soovitame Teil proovida seda imelist maguskartuli lasanjet! Korralik kõhutäis ja maitseelamus! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 10-12
VALMISTAMINE:
Täidis:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Pruunista hakitud sibul ja pressitud küüslauk pannil umbes 3 minutit. Lisa pannile juurde viilutatud seened ja pruunista segu kuni sibul muutub pehmeks.
- Kui sibul, küüslauk ja seened on pannil valminud, tõsta segu pannilt kaussi.
- Pruunista brokoli ja porgand pannil umbes 5 minutit, vajadusel lisa pannile pruunistamiseks juurde vett või õli. Lisa valminud segu samasse kaussi, kus on eelnevalt valminud segu.
- Viimasena pruunista pannil ka paprika ja mais, lase neil olla pannil nii kaua kuni need muutuvad pehmemaks. Lisa valminud segu teiste pruunistatud viljade juurde.
- Võta tofu ja purusta see näppude vahel ja lisa kaussi eelnevalt valminud segu hulka. Lisa kaussi ka maitseained, s.o cayenne pipar, oregano, basiilik, rosmariin ja sega kõik omavahel läbi.
Lasanje:
- Lasanje valmistamiseks oleks hea kasutada umbes 25×30 cm suurust vormi.
- Kata lasanje küpsetamise vormi põhi õhukese kastmekihiga ja lisa vormi üks kiht lasanje plaate ning kata plaadid pealt poolt samuti kastmega. Iga kord kui lisad vormi lasanjeplaadid, lisa nii plaadi alla kui ka plaadi peale kastet – see võimaldab lasanjeplaatidel paremini ahjus küpseda ja toit tuleb mahlasem.
- Kata plaadid eelnevalt valminud köögivilja ja tofu seguga (lisa kogu segu), lisa peale kastet ja aseta järgmine plaadikiht.
- Järgmisena aseta vormi spinat ja spinati peale pudruks tehtud maguskartulid. Lisa spinati ja kartuli kihile kastet ja aseta viimane plaadikiht. Kata pealmine kiht viilutatud tomatitega ja kata vorm fooliumiga.
- Küpseta lasanjet ahjus 45 minutit.
- Võta lasanje ahjust välja ja kata tomatikiht eelnevalt peeneks hakitud india pähkli puruga. Pane foolium tagasi vormile ja küpseta veel 15 minutit.
- Enne lasanje serveerimist lase sel 15 minutit jahtuda.