1 spl

kookoseõli

2 spl

värske ingver

1/2 tl

punase paprika helbed

1

küüslauguküüs, hakitud

2 tl

pruuni suhkurt või kookossuhkurt

1

sidrunheina vars, peeneks hakitud

2 tl

sidrunheinapasta (valikuline)

4 tassi

köögiviljapuljong (nt Food Studio)

1 purk

kookospiim

1 tass

viilutatud shiitake seened

1

laimi mahl

2-3

roheline sibul, hakitud

1/2 tass

värkse koriander

200 g

nuudlid

2 tl

Thai punase karri pasta

1 tass

punase paprika viilud

2 tassi

mungoad

maitse järgi

sool, pipar

kaunistuseks

värske koriander, laimisektorid

Ilmad on veel jahedad ja lumigi maas, kuid kindel on see, et kevad jõuab kohe-kohe! Miks mitte soojendada end üles selle kevadiselt värskendava ning värvilise, kindlasti ei saa ka mainimata jätta imemaitsva, kookose-sidrunheina supiga? Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta kookosõli potis, keskmisel kuumusel. Lisa ingver, küüslauk, sidrunhein, ja sidrunheinapasta (valikuline), Thai punase karri pasta, ning hauta umber 2 minutit.
  2. Lisa köögiviljapuljong, pruun suhkur, punase paprika helbed, ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ning lase podiseda, seejärel lisa kookospiim, shiitake seened, punane paprika, mungoad, ja keeda umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
  3. Lisa nuudlid ja keeda veel 5 minutit. Peale seda võta tulelt ja sega sisse laimimahl.
  4. Peale puista rohelist sibulat ja veidi punase paprika helbeid, kaunista värske koriandri ja laimisektoriga.