1 spl
kookoseõli
2 spl
värske ingver
1/2 tl
punase paprika helbed
1
küüslauguküüs, hakitud
2 tl
pruuni suhkurt või kookossuhkurt
1
sidrunheina vars, peeneks hakitud
2 tl
sidrunheinapasta (valikuline)
4 tassi
köögiviljapuljong (nt Food Studio)
1 purk
kookospiim
1 tass
viilutatud shiitake seened
1
laimi mahl
2-3
roheline sibul, hakitud
1/2 tass
värkse koriander
200 g
nuudlid
2 tl
Thai punase karri pasta
1 tass
punase paprika viilud
2 tassi
mungoad
maitse järgi
sool, pipar
kaunistuseks
värske koriander, laimisektorid
Ilmad on veel jahedad ja lumigi maas, kuid kindel on see, et kevad jõuab kohe-kohe! Miks mitte soojendada end üles selle kevadiselt värskendava ning värvilise, kindlasti ei saa ka mainimata jätta imemaitsva, kookose-sidrunheina supiga? Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 4
VALMISTAMINE
- Kuumuta kookosõli potis, keskmisel kuumusel. Lisa ingver, küüslauk, sidrunhein, ja sidrunheinapasta (valikuline), Thai punase karri pasta, ning hauta umber 2 minutit.
- Lisa köögiviljapuljong, pruun suhkur, punase paprika helbed, ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ning lase podiseda, seejärel lisa kookospiim, shiitake seened, punane paprika, mungoad, ja keeda umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
- Lisa nuudlid ja keeda veel 5 minutit. Peale seda võta tulelt ja sega sisse laimimahl.
- Peale puista rohelist sibulat ja veidi punase paprika helbeid, kaunista värske koriandri ja laimisektoriga.