1 tass

kinoa, loputatud

2 tassi

vesi

peotäis

roheline salatisegu

1

avokaado

kaunistuseks

seesamiseemned

Kikerherned:

1 1/2 tassi

keedetud kikerherned

veidi

oliiviõli või muud neutraalse maitsega õli

maitse järgi

sool

1/2 tl

suitsutatud paprika pulber

1/2 tl

tšillipulber

1/8 tl

kurkum

1/2 tl

oregano

Punase paprika kaste:

1

punane paprika, puhastatud

2 spl

oliiviõli või muud neutraalse maitsega õli

1/2

sidruni mahl

1/2 tl

pipar

maitse järgi

sool

1/2 tl

paprikapulber

1/4 tassi

värske koriander

Sellel Buddha kausil on kõik hea olemas – pehme kinoa, krõbedad kikerherned, värske roheline salat ning suu jooksma panev punase paprika kaste. Maitseküllane ja tervislik kõhutäis! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Alustuseks keeda ära kinoa. Kuumuta 2 tassi vett keemiseni ning lisa kinoa. Lase 15 minutit podiseda, kuni kõik vesi on imendunud. Kui valmis, võta tulelt ning jäta kaas veel 10 minutiks peale, et kinoa saaks kõik ülejäänud vee endasse imeda.
  2. Soojenda ahi 220 kraadini. Kausis sega kikerherned, õli ning maitseained kuni kikerherned on kõik ilusti maitseainetega kaetud. Pane kikerherned ahjuplaadile(küpsetuspaber kindlasti alla) ning pane umbes 15-20 minutiks ahju. Kui valmis, võta ahjust ja lase jahtuda.
  3. Punase paprika kastmeks pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni kaste on ühtlane. Maitse ning lisa maitseaineid soovi korral juurde.
  4. Lõpuks pane oma Buddha kauss kokku. Pane kaussi kinoa, roheline salatisegu, avokaado ja kikerherned. Kalla kõigele peale veidi punase paprika kastet ja garneeringuks raputa peale natuke seesamiseemneid.