1

sibul

2

küüslauguküüs

1 spl

ingverijuur, riivitud

1/4 tassi

India pähklid või maapähklid

100 g

tatratang

1 tl

koriander, jahvatatud

1.5 tl

vürtsköömned

1 tl

kurkum

1 tl

suitsutatud paprika pulber

1 spl

kookossuhkur

400 ml

kookospiim

2 spl

sojakaste

350 ml

vesi

150 g

lehtkapsas ehk kale, hakitud

1 tl

sidrunimahl

300 g

lehtkapsas ehk kale

1 spl

õli

2

küüslauguküüs

2 spl

vahtra- või agaavisiirup

maitse järgi

sool, pipar

Oleme teadlikud, et tatar ja tatratoidud on meie lehel alaesindatud ja katsume seda viga kohe Taimse Teisipäeva tiimiga parandada. Tatar valmib kiirelt, on väga tervislik ja maitsev ning pakub mõnusat vaheldust kartulile ja pastale. Tundub siiski, et muu maailm ei ole tatrast nii vaimustunud kui meie siin Eestimaal ja sestap’ on tatraretseptid natuke defitsiitsed. Aga Sinu tervise nimel lubame tulevikus rohkem pingutada, ise köögis katsetada ja interneti sügavustes peituvad tatraretseptid üles otsida ja ka Sinuni tuua!

Rõõmusta end ja oma peret ühe väga mõnusa tatrakarriga. Kas oled üldse kuulnud säherdusest imeloomast nagu tatrakarri? Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

Karri:

  1. Kuumuta pann, lisa umbes 1 spl õli ja karamelliseeri sibul, küüslauk ning ingver.
  2. Lisa tatar ja India pähklid pannile ning rösti neid pannil segades umbes 2-3 minutit, kuni segu on muutunud kuldpruuniks.
  3. Lisa koriander, köömned, kurkum, paprikapulber ja suhkur ning sega korralikult.
  4. Lisa kookospiim, vesi, sojakaste ja lehtkapsas ning lase kaane all keskmisel kuumusel keeda umbes 20 minutit, kuni tatar hakkab pehmenema ja suurem osa vedelikust on aurustunud.
  5. Vajadusel lisa tatra valmimiseks vett juurde.
  6. Tõsta valminud karri kõrvale.

Lehtkapsas:

  1. Kuumuta pann, lisa õli ja pruunista küüslauku umbes 30 sekundit.
  2. Lisa lehtkapsas, magusaine ja kuumuta segu pannil aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
  3. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri karri ja lehtkapsas teineteise kõrval või sega läbi.