3 lihtsat rooga makaronidest

Praegusel kriisiajal käime poes üha harvemini ning paljud on endale kuivaineid lausa mitmeks kuuks ette varunud. Makarone leidub meie köögikappides tõenäoliselt rohkem kui kunagi varem. Kui makaronid tomatikastmega ei paku enam kunagist naudingut ning on soov põnevas pastade maailmas uusi pärleid avastada, lase rahvatervise kampaanial Taimne Teisipäev ennast üllatada. Siin on 3 lihtsat rooga makaronidest, mida tasub kindlasti proovida!

Küüslaugune pasta seentega

Roog, mis kombineerib pasta ja hummuse? Jah, palun! Kui Sa suur seenefänn ei ole, sobib siia lisada ükskõik millist muud köögivilja – kikerherneid, suvikõrvitsat… Eriti valgurikka roa jaoks katseta näiteks tofuga!

Kogus: kahele

Koostisosad:
1 purk kikerherneid (ei pea kurnama)
1 sl sidrunimahla
1 küüslauguküüs (suur)
1 tl köögiviljapuljongit
2 tl tahiinit ehk seesamipastat
1/4 tl jahvatatud koriandrit
115 g penne pastat (eriti tervisliku variandi jaoks täisterapasta)
2 tl rapsiõli
2 punast sibulat (kooritud, hakitud)
200 g (1 tass) seeni (tükeldatud)
1/2 sidruni mahl (värskelt pressitud)
Suur peotäis
hakitud peterselli

Valmistamine:

  1. Hummuse valmistamiseks kalla kikerherned koos vedelikuga purgist kaussi, lisa 1 tl sidruni mahla, 1 küüslaugu küüs, 1 tl puljongit, 2 tl tahinit ja ¼ tl jahvatatud koriandrit. 
  2. Püreesta saumikseri või blenderiga kreemjaks, kuid säilita veidi kikerherneste tekstuuri. 
  3. Valmista pasta, jälgides juhisedid pakendil. 
  4. Samal ajal, kuumuta 2 tl rapsiõli suurel pannil ja lisa hakitud punased sibulad  ja viilutatud seened. Sega aeg-ajalt, kuni sibulad ja seened on pehmed ja kergelt karamelliseerunud. 
  5. Sega kõik kokku, vala üle  ½ sidruni värskelt pressitud mahlaga, lisades vajadusel ka tekstuuri vedeldamiseks veidi vett. Kaunista peotäie hakitud peterselliga.

Makaronisalat

Sarnaselt kartulisalatile on makaronisalat alati kõikide pidude hitt. Valmista endale rõõmu ka kriisiajal ning proovi seda imelist Taimse Teisipäeva makaronisalatit!

Kogus: kuuele

Koostisosad:
280 g makarone
1 paprika, hakitud
1 keskmine sibul, hakitud
4 tomatit, hakitud
1 väike kurk, hakitud
3/4 tassi hakitud hapukurki
oliivid (valikuline)
300 g taimset majoneesi

Valmistamine:

  1. Keeda makaronid.
  2. Pane blenderi valged oad, taimne piim, kanepiseemned(või india pähklid), küüslauguküüned, sinep, laimi- või sidrunimahl, äädikas, meresool ja must pipar. Blenderda kuni kaste on ühtlane ja kreemjas. Aseta kõrvale.
  3. Pane suurde kaussi jahutatud makaronid, tükeldatud paprika, sibul, tomatid, kurk ja hapukurk. Kalla kaste peale ning sega läbi.
  4. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
  5. Kaunista värske tilliga ja naudi!

Avokaado pesto pasta

Avokaado pesto pasta – klassikaline pesto väikse nüansiga, valmib vaid 15 minutiga ja on nii maitseküllane ja tervislik söögikord! Vali oma lemmikpasta, tee valmis pesto ja naudi. Nii lihtne see ongi!

Kogus: 4

Koostisosad:
u. 230 g pastat, omal valikul
kirsstomateid (valikuline)
Pesto jaoks:
1 keskmine avokaado, kivi ja koor eemaldatud
2 spl oliiviõli
1,5 tassi basiilikut
1 tass külmutatud spinatit
3 küüslauguküünt
1/4 tassi india pähkleid
2 spl sidrunimahla
1/2 tl musta pipart
1/4 tl soola

Valmistamine:

  1. Keeda pasta.
  2. Samal ajal, valmista pesto. Pane kõik pesto koostisosad blenderisse või köögikombaini ja blenderda, kuni ühtlane ja kreemjas. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja pipart.
  3. Sega pesto ja pasta kokku. Peale võib veel panna kirsstomateid.
  4. Naudi!